Lakeuden Etapin strategiaan haettiin näkyvyyttä tulevaan ja muuttuvaan ympäristöön vuoteen 2026 asti. Lainsäädännön, toimintaympäristön, asiakkaiden ja omistajien tahtotilat saatiin linjattua strategiaan.

Lakeuden Etappi on edistämässä arjen kiertotaloutta ja luonnon kestävyyttä. Autamme asiakkaitamme koko toimialueellamme tekemään omasta toiminnastaan entistä vastuullisempaa, haluamme toimia muutosalustana parempaan arjen kiertotalouteen.

Tarjoamme yhtenäisen monipuolisen jätehuoltojärjestelmän, jossa asiointi on helppoa ja edistää syntypaikkalajittelua. Tehokas logistiikka, tiedonhallinta, digitalisaatio sekä laaja yhteistyö pienentävät päästöjä ja lisäävät kierrätysastetta. Kehitämme aktiivisesti alustaa ja mahdollisuuksia vastuulliselle arjen kiertotaloudelle.

Innovatiivinen toimintamme perustuu tehokkuuteen, osaamiseen ja vastuulliseen taloudenhoitoon.

Strategisiksi kärkihankkeiksi valittiin:

  • Syntypaikkalajittelua tukeva tehokas jätehuoltojärjestelmä
  • Loistava palvelukokemus
  • Tehokas ja pienipäästöinen logistiikka
  • ICT-ympäristön uudistaminen
  • Käsittelyketjujen kehittäminen
  • Tuottajayhteistyö
  • Osaamisen varmistaminen

Strategiaa alettiin toteuttamaan käynnistämällä jätelain ja toimintaympäristön muutoksiin vastaavan jätehuoltojärjestelmän suunnittelu. Esitykset muutoksista saadaan päätöksenteon tueksi keväällä 2022.

Iso investointi, Seinäjoen RE-piste, saatiin avattua kesäkuun lopulla. RE-pisteen käyttöönotto, lanseeraus ja asiakkaiden vastaanotto ovat ylittäneet tavoitteet reilusti.

RE-piste konseptiin olennaisesti liittyvä RE-appi -mobiilisovellus on myös vastaanotettu hyvin ja se on toiminut hyvin. Konseptin ja apin kehitys jatkuu edelleen.

Strategian mukaisesti investoinnit keskitetään tukemaan strategisia tavoitteita. Jätehuoltojärjestelmän muutos ja RE-piste -konseptin laajennus ovat näistä keskeisimmät. Viestintää ja jäteneuvontaa kehitetään edelleen monikanavaisesti asiakkaiden tavoittamiseksi laajalti.

Lakeuden Etappi on osa arjenkiertotaloutta ja tuottaa vastuullista jätehuoltoa turvallisesti ja ympäristöä kunnioittaen.